Táska vásárlás után az autósbolt következett

Nem rég voltam egy táskaboltban, ahol híres táska márkák kollekcióit lehet megvásárolni. Én odavagyok a táskákért, szinte már szenvedélyemmé vált a gyűjtése, ezért ezt a boltot nekem találták ki! A színe és a formája mindegy, ha valamelyik megtetszik, akkor szívesen megveszem magamnak, tehát kikötésem nincs, hogy milyen táska jöhet csak szóba. Általában amihez használom őket az a kirándulás, utazás és a szórakozás. Nemrég vettem pont egy utazótáskát, ami nagyon kényelmes, rengeteg minden belefér és praktikus az egésznek a felépítése. Igazi túratáska. Már szükségem volt egy ilyenre, mert mostanában elég sokat utazok és a fel-lepakolása a bőröndnek egyedül nem a legkellemesebb szórakozásnak számít. Ráadásul az egyik bőröndöm füle letört, aminél húzni lehet, ezért muszáj voltam venni egyet.

Miközben sétáltam az utcán az üzlet felé, az utca másik végén észrevettem, hogy van egy autósbolt. Azon gondolkoztam, hogy vajon mióta lehet ott, mert párszor már jártam erre, de sosem tűnt fel. Valószínűleg azért, mert már egy hete törtem a fejem, hogy honnan szerzem be a fontos dolgokat az autómhoz, és addig nem találtam megfelelő helyet. Gondoltam, hogy a táska bolt után bemegyek az autósboltba is.

Természetesen most is vettem egy táskát, de kivételesen nem magamnak. Anyukámnak a születésnapjára vettem, és biztos voltam benne, hogy örülni fog neki, mivel a táskája szétment és mindenképp kellett volna neki egy új. Jól is gondoltam, mert nagyon örült a táskának, mikor átadtam neki, pont eltaláltam mindent, tetszett neki a színe és a formája is, sőt a méret is pont megfelelő volt. Kicsit aggódtam is, hogy kicsi lesz neki ez a táska, de belepakolt és kényelmesen el is fért benne neki minden, szóval nagy volt a boldogság.

Nem csak ő járt jól akkor, hanem én is, mivel amint bementem utána az autósboltba, láttam, hogy jó helyen vagyok, itt biztos megtalálom azt, amit keresek. Nagy volt a választék, ezért pont addig el tudtam foglalni magam a nézelődéssel, míg kivártam a sorom. Délután mentem oda, így várható volt, hogy lesznek rajtam kívül is vevők, úgyhogy míg kiszolgálták az előttem lévő vendégeket, körbenéztem, hogy biztos megtalálok-e itt mindent, ami nekem kell. Az egyik eladó például, amikor volt egy szabad perce, oda is szólt nekem, hogy mindjárt segítenek, pár perc türelmemet kérik. Ez igazán kedves volt tőle, vannak olyan boltok, ahol még köszönni sem tudnak a vevőknek, ha belépnek az ajtón. Azon gondolkoztam, miközben vártam a soromra, hogy mire is van pontosan szükségem. Mivel nem terveztem, hogy aznap éppen autósbolt felé veszem majd az irányt, nem volt nálam a jegyzetem, amire felírtam minden, így igazából még elmagyarázni sem nagyon tudtam, mire van szükségem. Nem értek az autókhoz és a szereléshez, ezért megkértem apukámat, hogy szedjük össze a listát, hogy mire lesz majd szükségem. Hát a lista akkor már rég megvolt, csak nem raktam el.

Úgyhogy eldöntöttem, hogy legközelebb majd visszamegyek, de akkor már a pontos listámmal, hogy mire van szükségem, nehogy valami olyat vegyek, ami nem is kell. Mondjuk, az sem lenne nagy tragédia, mert vannak páran a környezetemben, akik autóval közlekednek, szóval valaki biztos hasznát venné.  Emlékszem, amikor régebben a többiek azzal hecceltek, hogy autót veszek magamnak és mindig azt mondták, hogy tele lesz majd kacatokkal, mert mindent benne fogok majd hagyni. Hát most majd rájönnek, hogy nem, mert az új táskámba minden belefér, úgyhogy nem szórom szét a dolgaimat a kocsiban.

Végül is aztán elmentem az autósboltba, és megvettem mindent, ami a listámon állt, és kaptam tőlük néhány darab névjegykártyát is, amit az ismerőseimnek oda tudok majd adni, ha esetleg valaki autósboltot keresne, mint én korábban.