Táska és baba karácsonyra

Teo, a kislányom épp a nagyon csajos korszakát éli és állandóan babázna. Nem lehet látni anélkül átsétálni a lakáson, hogy ne lenne valamilyen Llorens babák webshopjajátékbaba a kezében. Hihetetlenül örökmozgó kislány egyébként, nincs egy nyugodt percünk sem tőle, mert mindig fecseg, sztorikat gyárt, mesél, magyaráz, nagyokat gesztikulálva mellé, szóval esténként általában hullafáradtan dőlünk ágyba Robival. Karácsony közeledtével Teo ajándéka már nem volt kérdéses, ellentétben például anyukáméval. Anya odavan a bőrdíszműért, ezért azt terveztem, hogy egy szép kézzel készített táskát csináltatok neki Rebekával, az egyik barátnőmmel. A vele való találkozáshoz és a leendő táska átvételéhez tökéletes alkalom volt a karácsonyi vásár, ahova Rebi minden évben ki szokott települni az áruival. Mi is minden évben kimentünk a családdal a vásárra és sosem tértünk onnan haza üres kézzel. Odavagyok a kézműves termékekért egyébként, órákat vagyok képes keringeni egy ilyen helyen. Robi annyira nem rajong ezért, de a karácsonyi hangulat és forralt bor illata őt is kicsábítja a szabadba.

A karácsonyi vásár és táskakavalkád

Idén egy héttel karácsony előtt látogattunk ki a vásárra. Már messziről lehetett érezni a finom karácsonyi hangulatú illatokat, lassan hömpölygött a tömeg. A vásáron egy teljes sort szenteltek a kézműves táskáknak, így először arrafele sétálgattunk, hogy összefussunk Rebivel és megnézhessen, milyen csodát alkotott meg anyunak. Én is nagyon táskás vagyok, így anya ajándéka mellett magamnak is próbáltam keresni egy csinos kis darabot. Rebeka standjánál a bőség zavara fogadott minket, szebbnél szebb táskák voltak kiaggatva, így ez nehéz ügynek bizonyult. Az anyukámnak készített táska valami mestermű lett, Rebi nagyon kitett magáért, nem győztem neki hálálkodni és biztos voltam benne, hogy anyának is nagyon fog majd tetszeni az ajándéka. Szerencsére én is találtam magamnak valamit a nagy választékból és még Robi is tudott venni magának egy háti táskát, amibe belefér a munkahelyi laptopja. Egy kis forraltborozás után hazafele indultunk, mert Teo álmosodni kezdett.

Teo szülinapi ajándéka

Pár nappal később rákészültem, hogy Teonak is megkeresem a tökéletes ajándékot. Az interneten szembejött velem a Llorens babák webshopja, ahol jobbnál jobb játékbabákra leltem. Tudtam, hogy itt fogok találni a lányomnak megfelelő játékot, aminek nagyon fog örülni. Mikor megtaláltam a tökéletes darabot, leadtam a rendelésem és reménykedtem, hogy a Karácsony közeledtével nem lassul be annyira a szállítás, hogy esetleg ne érjen ide a csomag. Két nappal később azonban meghozta az ajándékot a GLS futár, így felesleges volt az aggódásom. Biztonságos helyre dugtam az addig megvásárolt ajándékokat, ahol még Teo sem találja meg őket. Pár éve egyszer az összes eldugott holmit előásta az ágy alól, így azóta duplán kell figyelnem ilyenekre.

A nagy nap

Végre elérkezett a nagy nap, Szenteste napja. Ilyenkor mindig összegyűlt nálunk a szűk család, anyukám és az apósomék, én és a férjem és a lányom. Nagyon szeretem a Karácsonyt, sosem volt stresszes időszak számomra, pedig folyton a konyhában pörgök ilyenkor, sütök, főzök, amit csak kell. Teo is be szokott néha segíteni, bár inkább a süteményes kanalakat szereti lenyalogatni. A közös fadíszítés és vacsora után általában le szoktunk ülni a karácsonyfa köré és elkezdődik az ajándékot kiosztása. Ez idén sem volt másként. Először anyukám kapta meg a táskáját, aki teljesen odavolt érte, azonnal át is pakolta bele a holmijait és azt mondta, egy ideig biztos ezzel fogjuk majd látni mindenhol. Mikor Teo-n volt a sor, izgatottan tördeltem a kezeim, hogy vajon mit fog szólni a megrendelt Llorens babához. Először végigtapogatta a csomagot, majd meg is rázta, hátha csörög. A kicsomagolás után nagy volt az öröm, azonnal ki is került a baba a dobozból és egész este Teo kezében feküdt. Egy újabb csodás Karácsonyt könyvelhettünk el magunknak, remélem az elkövetkezendők is ilyen tökéletesek lesznek majd!