Nyári napfürdőzés, strandolás

Már nagyon vártam ezt az időszakot, hogy végre lehessen strandolni, ugyanis a kedvenc időszakom a nyár. A Balaton partján ilyenkor nagy az élet. Te szoktál járni a Balatonhoz nyáron?

A nyaralás

Mivel erre az évre sok mindent terveztünk, így a nagyobb nyaralást úgy döntöttünk, hogy elhalasszuk. Hogy miért? Hamarosan napelem tulajdonosok leszünk, és ez egy igen csak nagy beruházást jelentett az idénre. Ez miatt arra a következtetésre jutottunk, hogy ezen a nyáron csak egy egy napra megyünk el valamerre pihenni.

Az első ilyen napunk az a múlt hétvégén volt. Alig vártam, hogy szombat legyen, és végre elinduljunk. Persze a hét vánszorgott, még véletlenül sem akart gyorsabban telni. Sőt, ami azt illeti, annyi akadályt gördített elénk, hogy azon gondolkodtam nem lenne jobb itthon maradni. Persze mire szombat közeledett már a zsigereimben éreztem a pihenést, és a napsütést.

Az úti célunk mint említettem, a Balaton volt. Ezen az oldalon találtam pár hasznos tanácsot, hogy mit is érdemes megnéznünk. Az egyik barátunk az északi parton lakik, és amúgy is rég nem találkoztunk, így hozzá megyünk, aztán irány a strand. Imádok napozni. Gábor a párom szokta kérdezni, hogy hogy bírok órákat  napon feküdni az nélkül hogy egy percre sem megyek be  a vízbe?.water-lily-1442497_640

A feltöltődés

Nekem ebben az időszakban muszáj napozni, mert ilyenkor töltődőm fel energiával teljesen. Be kell hogy valljam, szeretem, ha csoki barna vagyok, nem szeretem, ha fehér a bőröm. Mi is erre a legtermészetesebb módszer, mint a napsütés.

Szerencsére szombatra verő fényes napsütést mondtak, így még attól sem kellett tartani, hogy egy két gomoly felhő megzavarja a pihenést.

Sokan nem bírják a meleget, és azt sem tudják hogy hova bújjanak ilyenkor.

Persze az egész napot mégsem tölthettük a napozással, így kora délután elmentünk egy kicsit csavarogni, egy csomó bolt ilyenkor nyitva van a turisták miatt.

Sokszor elgondolkodom, hogy még mennyit lehet kisajtolni a magyar tengerből?.

A befektetés

Persze nem minden a pihenésről fog szólni, mint ahogy említettem fentebb is. A nyár legnagyobb befektetése idén a napelemes rendszer családi házra. Gábor mindig is szeretett volna napelemet. Hogy miért? Ő itthon dolgozik, van egy műhelye, ami elég sokat fogyaszt. Ha ki tudja váltani azt is, és pluszba még a ház ellátását is, akkor hosszú távon csak nyertünk vele.

Azt gondolom ez a befektetés megér annyit, hogy csak egy két napra megyünk el idén pihenni.