Mindent egy bőröndbe, irány az ausztriai álások

Te gondoltál már arra, hogy milyen lehet külföldön dolgozni? Manapság egyre népszerűbben ezek a munkák, és sokan már fiatalon azon gondolkodnak, hogy külföldön keresnek lehetőséget, nem pedig itthon.

A külföldi lehetőségek

Sok országban nincs elég, vagy éppen megfelelő munkaerő, így tárt karokkal várják a jó munkaerőt. A magyarok amúgy is igen jó hírnévvel vannak ellátva ami ezt illeti, hiszen kitartóak, és jó munkaerő vagyunk. Így általában aki dolgos, és jól pontosan dolgozik, biztos hogy talál magának éves állást kint.

A szomszédos országok majd mindegyike várja a munkaerőt tőlünk, és más országokból is. Persze nem csak mi szeretnénk jó helyen dolgozni, és jobb pénzért, de a mi itthoni bérünkhöz képest a kinti kereset igen csak jónak bizonyul, így nem csoda, hogy sokan akarnak külföldre menni.

A külföldi munkák

nature-389819_640Szinte minden területen keresnek kint embert. Van olyan ismerősöm, aki a vendélátásban dolgozik, de akad az építőiparban is, de még az egészségügyben is. Azért egy kinti nővér, vagy ápoló igen csak jó pénzt kap, az itthoninak a többszörösét megkeresheti. Ezt figyelembe véve, ki ne akarna kint dolgozni?

A kinti cégek sok esetben igen megbecsülik az alkalmazottaikat, még akkor is, ha az csak most készül odamenni. Ha egy normális céghez megyünk, akik mondjuk az építőiparban dolgoznak, akkor sok esetben, még a lakhatást is ők fedezik.

Az egyik ismerősöm így ment ki az építőiparba dolgozni. Két vagy három állás interjún volt, az egyiket ha jól emlékszem telefonon bonyolította le itthonról. Sikeült neki elhelyezkednie, és a cég egy lakást is bérelt neki. 3 hónap múlva, amikor már minden rendben ment, és a próbaidő is letelt, felvették éves állásra, a családot is összepakolta és kivitte. Ez már majdnem 4 évvel ezelőtt volt, és még ma is kint vannak. A minap beszéltem pont a feleségével pár szót az interneten, kérdeztem, hogy mikor tervezik a hazajövetelt, de azt mondta, még pár hónapot biztosan maradnak kint.

A legnépszerűbb munkák

Talán az egyik legnagyobb népszerűségnek mégis az ausztriai álások mondhatók. Hogy miért? Mert ez van a legközelebb, és itt azok is találnak munkát, akik nem rendelkeznek szakképesítéssel.

Ha valaki úgy dönt, hogy kimegy dolgozni, már egy egyszerű szobalánynak, vagy mosogatónak, akkor is jobban keres mint itthon egy jól fizető átlagos kereset. Ezt figyelembe véve, ki ne szeretne külföldre menni?

Addig, amíg itthon nem lesznek megfizetve a munkások megfelelően, mindig lesznek olyanok, akik majd külföldre szeretnének menni, dolgozni, élni.