Melyik táskában férne el egy gázpalack?

Férjem megbízott azzal, hogy vészhelyzet van, vegyek gázpalackot. Hát tudni kell, hogy fogalmam sincs arról, mégis mire jó ez a dolog, ő azt mondta, a haverjának kéne, a Gézának. Táskaboltban dolgozom, vagyis hát én vagyok a tulajdonos, szóval akkor tartok szünetet, amikor csak akarok, most viszont szerettem volna megvárni a munkaidő végét, mert egy amerikai dáma megígérte, hogy megnézi a mi kis shopunkat, mert sok jót hallott rólunk. Írt egy e-mailt, hogy a mai napon jönne, szóval én lecövekeltem magam a pultnál. A délelőttöm elment arra, hogy rendet tegyek, szépen kifényesítettem az eladó holmikat, a márkás táskákat és hátizsákokat kipakoltam az üzlet kiemelt helyeire. Mindent összevetve elégedett volna.

A dáma egyébként zárás előtt öt perccel toppant be, és legalább egy órán keresztül nézelődött. Amikor kiválasztott egy darabot, rögtön elvetette, a ridikülök közül kettőt nézegetett, de mindkettőre azt mondta, túl kicsi… aztán négy zacskóval távozott a boltunkból, semmit sem hagyott itt, amire ránézett csak egyszer. Egy pillanatra el is gondolkodtam, hogy honnan fogok utánpótlást szerezni így a hónap közepén, de hát inkább nem akartam ezen rágódni egy ilyen szép napon.

Arra gondoltam, hazafelé menet majd beugrom egy gázpalack boltba. Filóztam rajta, vajon mekkora lehet egy ilyen palack, beleférne-e a táskámba…

Aztán rájöttem, hogy igazából fogalmam sincs, létezik-e ilyen, hogy gázpalack bolt. A villamoson kicsit elkenődtem ezt realizálva, majd teljes szégyenérzettel álltam férjem elé: meghiúsítottam a tervét, nem sikerült gázpalackot vennem. Megdorgált eléggé, hogy ő otthonról nem tud ilyesmit intézni, ha már bent vagyok a városban, igazán tehetnék érte néhány dolgot (amikor megemlítettem, hogy igazából nem is neki kell a gázpalack, hanem a Gézának a tanyájára, mert disznót akar vágni, és ahhoz szükséges, hogy legyen kéznél, csak háborgott, hogy fennakadok ilyen bugyuta részletkérdéseken.)

Este keresni akartam a neten egy helyet, ahol elérhetőek az ilyen palackok, végül találtam egy olyan oldalt, amely teljesen megoldotta a problémát. A férjemmel való vitámat is.

Reggel elé álltam, hogy itt van a megrendelés a 11,5 kilós PB gázról, az ő szája meg O betűvé keveredett a döbbenettől. Én ezt tényleg itthonról intéztem? Mondtam neki, hogy jó lenne, ha néha tájékozódna a világhálón, nem kell igazi y generációsként viselkednie, csak egy kicsit nyissa ki a szemét.

Fogta magát és megsértődött.

A gázpalack belátható időn belül megérkezett. Épségben és gyönyörűségben. Míg ő az asztali számítógépén dolgozott, én pedig a városban voltam.

Azt hiszem fontos, hogy nőként ilyen dolgokhoz is értsen az ember, annak ellenére is, ha táskákat árul, különös tekintettel arra, hogy ennyire inkompetens a férje.

Később azt is megtanultam, mégis pontosan mire jó ez a PB-gáz, megtudtam azt is, hogy pálinkafőzéshez is használják, ez volt aztán az igazán hasznos tudás!

Örülök, hogy működnek ilyen cégek, amelyekhez bizalommal fordulhatnak olyanok is, akik ettől a világtól kissé távol állnak.