Kinek, mi a fontos…

A múlt nyáron kicsit összezördültünk a feleségemmel. Elmesélek egy rövid kis történetet erről. Minden úgy kezdődött, hogy vettem egy üres telket egy árverésen, majd szerettem volna eladni tavaly nyáron. Igazából csak befektetésnek vettem anno, és a tavaly nyaralásunkhoz jól jött am plusz pénz. Szóval nem létszükség volt a cél, de egy igazán jó nyaralásra vágytunk már. Sikerült is eladnom a telket tavaly nyáron, de a feleségem megőrjített már, hogy a kedvenc márkája kidobott most egy új táskát a piacra, és neki mindenképpen kéne egy olyan a nyaralásra. Annyira nyaggatott már vele, miközben én próbáltam a papírmunkákat intézni a telekkel kapcsolatban, illetve a nyaralás részleteit is én intéztem. Már meghallottam, hogy a táskáról beszél, és komolyan, ideges lettem. Nem tudtam elhinni, hogy ennyire nagyon fontos ez most. Majd addig nyüstölt, míg a telek eladása előtt megvettem neki azt a 80 ezer forintos táskát. Eléggé fájt ennyi pénzt kiadnom táskára, de akkor már tudtam, hogy sínen van a telek eladása.

Ám mindezt megelőzte valami…

Szerettem volna a lehető legtöbb pénzt megkapni a telekért, ezért telek értékbecslésre határoztam el magam. Nem meglepő, mint mindenki más, én is szerettem volna az eladni kívánt telkemért, a legtöbb pénzt kapni, én sem heccből vettem meg, hogy aztán nyerjek rajta 10 ezer forintot. Szóval kerestem is egy céget, ami telek értékbecsléssel foglalkozik, így jutott a választásom A Rétköz Vagyonértékelő Kft. -re. Az volt a célom itt, hogy találjak egy olyan céget, akik korrektek, elérhető áron dolgoznak, nem azt érzem, hogy futószalagon jött ügyfél vagyok és persze mindenek előtt volt az, hogy legyenek a legjobbak a szakmájukban. Bennük minden megvolt, ami számomra fontos és elsődleges szempontok voltak. Nagyon jó szakértelemmel bíró csapatot ismertem meg, így nagy segítségemre voltak a telek értékbecslésben.

Visszatérve még a táskás sztorira…

telek értékbecslés
telek értékbecslés

Táskavásárlás után az autósbolt következett!  Megmondtam a feleségemnek, hogy ha 80 ezer forintot nem fáj kiadnunk egy táskára, akkor még 80 ezret ne fájjon kiadnunk az autómra is. Ezen felbuzdulva újrahúzattam a vezető és az anyós ülések a bőrt, mert már eléggé ütött és kopott volt, nagyon ráfért már ez. Mivel én vagyok az első tulaja ennek az autónak, így nem azt éreztem, hogy valaki jól lelakta előttem, hiszen a nálam töltött hosszú évek alatt lettek ilyenek az ülések. Egyébként csodaszép vajszínű bőrbelsővel büszkélkedik az autóm, így kár lenne hagyni, hogy szétmenjen teljesen az ülés. Miután ebben kiegyeztünk a feleségemmel, már kevésbé voltam mérges rá a márkás táska mániája miatt. Így én is kaptam valamit, szóval elégedett vagyok. Azért azt még hozzátenném a dologhoz, hogy az autó bőrüléseinek a restaurálása az ő érdeke is volt, mivel általában ketten utazunk vele mindig. Ezzel szemben nekem nem sok előnyöm származott az ő új táskájából, maximum annyi, hogy remélhetőleg többet nem fog nyaggatni ezzel a témával és egy kis ideig megelégszik vele.