Kétségbeesett Anna, és a nyelviskola Budapesten

A barátnőm Anna néha igen csak kétségbe tud esni. Nem kell sok minden hozzá, elég ha nem talál valamit, vagy egyszer beszorult a liftbe, és igen csak bepánikolt, holott máskor ez nem érdekelte volna. Te is ilyen típusú vagy?

Ki milyen típus

Vannak akik mindent megoldanak, és minden akadályt egyszerűen leküzdenek. Viszont ismerek olyat is, aki ennek az ellenkezője, és ha valami nem a tervek szerint zajlik, akkor teljesen kétségbe esik. Na Anna valahol a kettő között van, néha meghazudtolva az egyiket, vagy éppen rácáfolva a másikra.

Ha valami olyan feladat van, sokszor olyan pikk pakk megoldja, hogy még ő is csodálkozik rajta. Talán az összhatás, mint a megoldási kényszer, és a feladat elvégzése rá jó hatással van. Néha viszont annyira esetlen, hogy még én is csak lesek, hogy hogyan lehet hol ilyen, hol pedig olyan?.

A tanfolyam, amire járunk

baby-doll-976355_640Rég terveztük, hogy beiratkozunk egy nyelviskolába. Olyat kellett keresni, ami közel van hozzánk, mert nincs kedvem a fél várost még munka után átutazni, vagy este hazafelé sötétben sokat jönni. Az egyik nyelviskola Budapesten erre tökéletesen megfelelt, hiszen 10 perc alatt ott vagyunk busszal, és a közlekedés is jó.

Már rég terveztük, hogy elmegyünk, és megtanulunk spanyolul, de mindig húztuk, és halasztottuk. Hogy csak lustaság e vagy tényleg nem volt időnk nem tudom, de miután idén arra gondoltunk, hogy ha elvégezzük a tanfolyamot, akkor elutazunk Spanyolországba nyaralni.

A tervezgetések

Még évekkel ezelőtt gondoltunk arra, hogy el kellene menni együtt nyaralni. Egyikünknek sem volt párja, és gondoltunk egyet, és elutaztunk Olaszországba 10 napra. Csodálatos volt, és maradandó élmény. A rákövetkező évben nem jött össze a nyaralás, mivel nem kaptunk egyszerre szabadságot, annyit, hogy el tudjunk utazni.

Remélem, hogy a nyelvtanfolyamra járás majd elősegíti egy kicsit, hogy el tudjunk utazni. Igaz, a helyzet nem olyan mostanában, hogy előre tudjunk tervezni, hiszen most nem biztos, hogy külföldre kellene utazni. Ha nem külföld, akkor itthon, viszont a nyelvtanfolyamot mindenképpen elvégezzük, hiszen ez is egy terv a sok közül. Már arra is gondoltam, hogy írhatnánk amolyan bakancs lista szerűt, csak olyat, ahová szeretnénk eljutni, vagy elutazni, megnézni. Vásárolhatnánk egy nagy térképet, és azon jelölhetnénk hogy mi az úti cél, vagy ahol már esetleg jártunk. De olyat is láttam már, hogy egy földgömbön jelölték, az is nagyon jópofa lehet. Mindegy, ezt majd még egyeztetjük, hogy hogyan legyen, vagy egyáltalán készítsünk e egy ilyet, emlékül későbbre.