Fürdőszoba felújítás önerőből

Mennyi mindenre jó az internet! Mindig találok az interneten olyan dolgokat, amik nagyon megtetszenek. Általában én is arra használom az interneten, hogy ha keresek valamit, akkor ott járok utána legelőször, azonban a folytonos internet használat közben mindig rátalálok olyasmikre, amiket egyáltalán nem kerestem. Reklámokkal van tele itt is minden oldal, csak úgy, mint a tévé. Ott is látunk legalább negyed óránként egy-egy film megtekintése során reklámokat.

Legutóbb egy cipőt kerestem, hogy hol tudom megtalálni őt és megvenni, persze anélkül, hogy akár a város másik oldalára kellene érte eljutnom. Közben pedig reklámok által megtaláltam egy oldalt, ahol eladó táskák voltak és a táska márkák szerint is lehetett ott keresgélni, ami így a vásárlók dolgát jóval megkönnyíti.

Ugyancsak reklám által találtam rá egy jó kis fürdőszoba felújítós oldalra, ahol tippeket találtam, hogy hogyan is kell elkezdeni megtervezni egy fürdőszobát. Mik azok a dolgok, amikre oda kell figyelni, milyen sorrendet tartsunk be, mire érdemes költeni és mire nem, és még jó sok dolgot fel tudnék sorolni. A fürdőszoba ötlet pedig innen jött nekem is, tehát itt találtam olyan tippeket, amik által elgondolkoztam rajta, hogy nem is vágnám akkora nagy fejszébe a fámat, ha nekiállnék a fürdőmet rendbe rakni és egy kicsit felújítani.

A fürdőszoba fontos része egy lakásnak, kellő időt és energiát kell rá fordítani, hiszen fontos az ember számára, hogy néz ki a saját fürdője. Rengeteg időt töltünk ezen a helyen, tehát fontos, hogy tetsszen az is, ahogy ez a hely kinéz. Főleg a lányok azok, akik sok időt töltenek a fürdőben, szóval nekem fontos volt, hogy a lakásnak ez a része is pompásan fessen.

Tehát ahogy bújtam a netet, nem csak cipőre költöttem, hanem arra is, hogy a fürdőszobát rendbe tegyem. Nem sajnáltam erre sem a pénzt, hiszen ez nekem jó, legalább majd egyszer, ha úgy döntök, hogy eladom a lakást, akkor a fürdőszoba is tökéletesen fog kinézni, és nem akkor kell kapkodni majd, hogy az is szépen meg legyen csinálva.

Elmentem a barátnőmmel egy bútorüzletbe, hogy körbenézzek, milyen dolgokra lesz majd szükségem. Mindig is ki akartam cserélni a zuhanyzót, de ezzel még várnom kell, mert nem állt akkor sem annyi a rendelkezésemre, hogy még ez is beleférjen, de megbeszéltem magammal, hogy még idén ezt is elintézem. Most legyenek meg a kisebb felújítások, és legközelebb, amikor már meglesz rá a pénz, akkor a zuhanyzót is kicseréltetem.

A szüleim ugyan felajánlották, hogy besegítenek ebben, de én nem akarom, hogy bármi olyat is fizessenek, ami amúgy az én dolgom lenne. Szóval erről lebeszéltem őket, mert sokkal jobb érzés az, amikor az ilyen dolgokat is például, mint a zuhanyzó kicserélése, saját önerőből meg tudom oldani. Ezt megértették, nem volt ebből probléma, ismernek engem és tudják, hogy ilyen voltam mindig is és nem fogok ebben sem megváltozni. Szerettem már tinédzserkorom óta, amikor végre dolgozni kezdhettem, hogy amire szükségem volt, azt magamnak előteremtettem. Nem szerettem már akkor sem, hogy a szüleimtől kell pénzt kérnem azért, mert éppen moziba szeretnék menni, vagy el szeretnék menni valahova bulizni.

Régebben sok olyan osztálytársam volt, akik teljesen másképpen gondolkoztak és úgy gondolták, hogy teljesen helyén való, hogy a szüleik mindent fizetnek nekik, pedig szerintem, ha valaki tanév közben nem is megy el dolgozni, de nyáron simán ráérne, hogy legalább a szórakozását saját magának tudja fizetni és ne a szüleitől kuncsorogjon. De ilyen emberekkel találkoztam az egyetemen is, akik például vidékről vagy másik nagyobb városból jöttek, és a szüleik nekik fizették az albérletet, az ellátást és szinte mindent. Amit megértenék, ha az orvosira jártunk volna, mert ott tényleg annyit kell tanulni, hogy az embernek ideje sincsen mellette dolgoznia. De a mi órarendünkbe és vizsgaidőszakunkba szerintem nagyon sok embernek belefért volna, hogy elmenjen dolgozni, elvégre túl a húszon már lehetne bennük ennyi, de ez az ő dolguk, nem foglalkoztam ilyen emberekkel sosem.

Én középiskolás korom óta dolgozom, sosem buktam meg semmiből, és nem volt rám panasz az iskolában, és dolgoztam mellette, és már akkor megtanultam, hogy igenis létező jelenség, hogy az ember egyes dolgokat magának tudjon fizetni, éppen ezért nem sietek el semmit, és még várok a zuhanyzómnak a cseréjével.