Divatos táskákhoz divatos téli gumi jár.

Szeretem a különböző divatod és fiatalos táskákat. Még akkor is, hogy ha nem tudom őket mind megvásárolni. Ennek ellenére határozottan tetszik a legtöbb modern felfogásban készült darab. És persze gyakran elgondolkozom azon, hogy hogyan is tudnék egy kicsit én is jobban belefolyni a fiatal divattervezők köreibe. Nekem teljesen más típusú munkám van, de ez ennek ellenére nem kell, hogy hátráltasson abban, hogy egy kicsit a modern művészek belsőbb köreibe juthassak. Talán úgy tudnám magamat jellemezni, hogy lelkes érdeklődő és gyűjtő. Ugyan is, bár már említettem, hogy nem tudom mindet megvenni, de azt is el kell, hogy mondja, hogy ami tetszik és meg is engedhetem magamnak, azt azonnal megveszem, legyen szó akár hátizsákról, akár válltáskáról, vagy kézi táskáról és persze az egyéb műfajokról. A legtöbbet fel is szoktam venni, de van egy pár, amely annyira különleges és értékes, hogy azokat maximum egyszer-kétszer, valami nagyon fontos eseményre veszem fel és utána többet nem is, hogy nehogy valami bajuk essen. Az ilyen eseményekre, mindig autóval megyek, mert azzal is egy fokkal biztonságosabban tudom szállítani, mint a tömegközlekedésen.

téli gumikA legutóbb is pont egy ilyen táskára tettem szert, még karácsony előtt és tudtam, hogy lesz januárban egy nagy céges rendezvény, ahol komoly befektetők is megjelennek, egy szóval mondhatni, puccos kis esténk lesz, ezért tudtam, hogy ott felvehetem az új táskámat. És persze ehhez autóval kell mennem. Arról viszont majdnem megfeledkeztem, hogy bizony addig az autót is új bőrbe kell öltöztetni, vagyis a nyári gumik helyett fel kell tennem a téli gumikat. De téli gumijaim viszont még nincsenek. Az előző szettet kénytelen voltam kidobni, annyira elhasználódtak az évek során. Így ott volt az ideje, hogy neki álljak a téli gumi keresésnek, hiszen más különben nem fogok tudni elmenni és részt venni azon az estélyen az új táskámmal. Lázasan keresgéltem az interneten, hogy megtaláljam azt a megfelelő oldalt, ahonnan a gumikat meg tudom venni. Úgy voltam vele, hogy az ár sem érdekel, csak legyen valami. Majd pár kattintás után kiderült, hogy az ár igen is kell, hogy érdekeljen, hiszen horribilis összegekbe kerül manapság egy új szett téli gumi. Azonnal keresgéltem is tovább, abban a reményben, hogy hátha van olcsóbb téli gumi is. Használtan valahogy nem akartam venni, mert ha már amúgy is kell, akkor inkább beruházok, és hosszabb távra tervezek, mint, hogy jövőre újra kelljen vásárolnom csak azért, mert most olcsóbban akartam megúszni. De muszáj volt az árakat valahogy lejjebb faragni.

Miután már kezdtem feladni, rábukkantam egy oldalra, amely úgy tűnt, hogy tökéletes lesz nekem. Kicsit talán azért bizonytalanodtam el, mert itt pedig túl olcsónak tűntek a gumik és valami turpisságot sejtettem. De kicsit jobban elkezdtem olvasgatni az oldalon és kiderült, hogy ez valós ár és hihetek a szememnek. Több sem kellett nekem, azonnal megrendeltem a gumikat és vártam, hogy mehessek értük, hiszen vészesen közeledett az estély, ráadásul idő közben meghívtak életem első dizájn táska bemutatójára is, ahol viszont ott volt a divat szakma krémje és nekem, mint gyűjtő, a legértékesebb és legszebb táskámban kellett megjelennem, ahova szintén muszáj volt autóval mennem. Pláne, ha még ne adj isten, vásárolnék is valamit. De szerencsére időben felkerültek a téli gumik, így nem kellett attól tartanom, hogy bármiről is lemaradok. Mindenhova elmentem, a táskáim és persze én is biztonságban voltunk és mondanom sem kell, hatalmas sikert arattam. Azóta pedig már meg is kaptam a következő meghívásomat, egy a divat szakmán belül rendezett eseményre.